ŠKOLSKE ODORE, da ili ne?

Uzbuna, stižu školske odore!

Već više od mjesec dana naši novinari bave se temom školskih odora. Ispitali su što naši učenici misle o ovoj temi te su je detaljno proučili…

Opširnije...

Originalni božićni ukrasi

Minecraft kockice za bor i adventski vijenac u staklenci

Ove godine za vas smo pripremili uistinu originalne ideje!

Opširnije...

Novigradsko proljeće

Na tržnici snova

Učiteljica Dijana Dill, voditeljica naše novinarske grupe, podijelila je s nama dojmove s ovogodišnjeg Novigradskog proljeća.

Opširnije...

Ideje za Uskrs

Od tradicije do čudovišta iz ormara na jajetu

Kako maštovito ukrasiti pisanice? Nudimo vam nekoliko kreativnih ideja! Novinari iz 5. d razreda pripremili su za Vas nekoliko ideja za ukrašavanje pisanica.

Opširnije...

Toy like me

Neke nove igračke

Napokon su proizvođači igračaka shvatili da trebaju poticati raznolikost i uključiti u svoje proizvode i one igračke koje će predstavljati djecu s fizičkim nedostacima, ili barem one koje su ne toliko savršene. To je postignula inicijativa roditelja Toy like me.

Opširnije...

Ideje za izradu ukrasa i poklona

OLAF OD ROLICA WC PAPIRA, DJEDOVE SAONICE OD SLATKIŠA I ŠTOŠTA DRUGO…

Istražili smo kako biti što kreativniji u ovo najljepše doba u godini. Novinari su s nama podijelili svoje ideje za izradu originalnih ukrasa i poklona, koji samim time što ste ih sami izradili itekako dobivaju na vrijednosti. Nadamo se da ćete se okušati u kojoj od ideja!

Opširnije...

Učiti kako učiti

Na satima Hrvatskoga jezika učenici petih razreda bavili su se mjesečnim projektom Učiti kako učiti. Na početku su bili iznenađeni  naslovom, ali su ubrzo shvatili da itekako možemo učiti kako treba učiti. Na nastavi smo razgovarali o raznim tehnikama učenja, učenici su upoznati s korisnim savjetima te su nakon pogledane ppt prezentacije na tu temu i podijeljenih nastavnih listića dobili zadatak da sami pred svojim kolegama iz razreda prezentiraju svoje savjete i podijele s ostalima kako oni uče, što su mogli učiniti na konkretnom primjeru učenja neke lekcije ili dijela gradiva ili pak općenitim savjetima.

Donosimo Vam primjer savjeta učenika 5. a razreda – Tina Pavlovića

Opširnije...

Miroslav Škoro u Vugrovcu

Budni nakon ponoći, a nije Nova godina

U sklopu Vugrovečkog Miholja održan je koncert popularnog pjevača Miroslava Škore. Atmosfera je bila odlična i slavlje je potrajalo do kasnih sati.

Opširnije...

Makine pred Sheratonom

BRZI I ŽESTOKI U ZAGREBU

Prije nekoliko dana pred hotelom u centru grada prolaznici su mogli uživati u prizoru nalik onome iz popularnog filma. Otkud takve jurilice u gradu?

Opširnije...

Majčin dan

Blagdan u čast majki

Majka je najvažnije biće u našem životu. Ona nas je ipak nosila 9 mjeseci ispod srca. Kada smo se tek rodili, bili smo mala stvorenja i nije nas bilo briga hoćemo li je probuditi u pola noći. Ona je uvijek uz nas. Pomaže nam da prebolimo sve naše probleme. Kada nas nešto muči ona je uvijek tu da nam da savjet.

Opširnije...

Uskrs diljem svijeta

Običaji sa svih strana svijeta povodom najvećeg kršćanskog blagdana

Povodom Uskrsa odlučila sam ukratko istražiti na koji način se obilježava u raznim kulturama svijeta. Ima tu i bacanja lonaca, i svugdje se potroši veliki broj jaja, a pogotovo u malom gradiću na jugu Francuske…

Opširnije...

Rezbarenje jaja

Sasvim poseban način ukrašavanja jaja

Nedavno sam na televiziji vidjela zanimljivu vrstu umjetnosti - rezbarenje jaja. Ta me umjetnost odmah ostavila bez daha i oborila s nogu. Zapravo, rezbari se ljuska od jajeta. Svi znamo kako je ona lako lomljiva i vrlo osjetljiva, pa zato valja biti oprezan s njom.

Opširnije...

Pretraživanje


Naša škola

OSNOVNA ŠKOLA VUGROVEC-KAŠINA

logo

 

Adresa:

Ivana Mažuranića 43, P.P 1, 10362 Kašina

E-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica:

os-vugrovec-kasina.skole.hr/

 

Broj posjeta

227927
Danas
Jučer
Prošli mjesec
Ukupno
11
104
2159
227927

Vaša IP adresa je: 54.224.166.141
Datum: 26.09.18. Vrijeme:05:36:47