Dan osnovne škole Vugrovec-Kašina

 „V naše škole djeca stvarno biti vole. Digni ruke u zrak, moja škola je mrak!“

Ove godine priredba za Dan škole bila je malo drugačija. Naime, umjesto voditelja točke je najavljivala unaprijed snimljena radio emisija koju su pripremili novinari našeg Zvona. Za tu prigodu snimili smo i džingl, a u najavama su se našle razne šale, ankete, pa čak i jedan bećarac…

 1 800x450

Radio Kašina 103.62

Svaku školsku priredbu potrebno je unaprijed dobro osmisliti i učiniti mnoštvo predradnji kako bi ona bila što zanimljivija i zabavnija. Ove godine odlučili smo malo osvježiti i promijeniti stavi. Naime, snimili smo radio emisiju koja je zamijenila klasične voditelje na sceni. Bilo je potrebno provesti par anketa za Glas naroda koji je najavljivao točke u kojima su se nalazili široj publici nepoznati pojmovi koje je trebalo pojasniti (kao što je na primjer filcanje), u kojima smo dobili simpatične odgovore naših najmlađih učenika.  Osmislili smo i otpjevali bećarac kao najavu za brzo slikanje na sceni, glumili smo Crvenkapicu kako bismo najavili rap pjesmu i ispričali smo vic o knjižnici. Trebalo je i osmisliti džingl. Džingl je glasio „V naše škole djeca stvarno biti vole. Digni ruke u zrak, moja škola je mrak!“, a kao podloga za džingl poslužila nam je pjesma Prigorske sam gore list  nakon koje je uslijedila moderna beat podloga pod nazivom „Crazy accordian player“, a džingl je završio rikom kašinskoga zmaja. Cijelu emisiju i džingl osmislili smo uz pomoć naših učiteljica Dijane Dill i Marine Sertić te ih je kasnije učiteljica Marina uredila i obogatila zanimljivim zvukovima i efektima.

Dana 25.svibnja u 17:30 h u Kašini, održana je priredba povodom Dana škole. Drago nam je što ste došli i uljepšali Dan škole svojim sudjelovanjem i prisustvom, a tijek priredbe pročitajte u nastavku.

Himna

Kao što i priliči ovakvom svečanom događaju, otvoren je himnom Lijepe Naše. Pod vodstvom Stanislava Ferlina zbor je odlično i svečano je otpjevao svoju točku.

 2 800x450

Mali medijatori

Film učitelja Vlade Kašnara i Snježane Prusec Kovačić bio je jako poučan i zabavan. Trajao je oko dvije minute. Film ovori o izvannastavnoj aktivnost Mali medijatori na kojoj učenici 1. i 3. razreda PŠ Vugrovec uče kako na miran načina riješiti sukobe.

Mladost Petrice Kerempuha

Učiteljica Renata Žuljević, kao i uvijek, ima odlične ideje. Petrica Kerempuh je, mogli bismo reći, u ovome igrokazu obišao svijet. Učenici 4.r su odglumili su ovaj zanimljiv igrokaz u starinskim nošnjama uz pratnju ppt prezentacije. Predstava je sadržavala miješanje starih i novih običaja. Jako zabavno!

 3 800x450

Rap o Crvenkapici

Repanje ovih mališana bilo je zarazno. Cijela publika je pljeskala i davala im ritam. Toj točki svi su se pridružili i zabavili su se. U točku je uključeno i rap natjecanje između dječaka i djevojčica. Dječaci su glumili opasne vukove, a djevojčice nježne Crvenkapice.

 4 800x450

Novinarski sushi – prezentacija teme broja ovogodišnjeg Zvona

Ovo je najzabavnija točka. David Orač je odlično je prezentirao ono što smo mi novinari cijele godine radili. Tijekom cijele ove godine istraživali smo Japan i vodili japanske radionice. I napokon smo to mogli svima pokazati. Naš mukotrpan rad se isplatio. Dijana Dill pripremila je odličnu prezentaciju u kojoj su predstavljene sve aktivnosti provedene uz našu temu broja kao što su radionice koje smo organizirali i one koje smo posjetili, a spomenuli smo i zanimljive članke koje smo u sklopu ove teme objavili. Gledajući prezentaciju, imali smo osjećaj da smo u Japanu.

 5 800x600

Pappy

Na pjesmu Pappy plesale su učenice PŠ Vugrovec   iz 1. razreda. Predvodila ih je učiteljica Kristina Patačić. Obučene u roze suknje i bijele majice  na kojima je bilo ušiveno rozo  srce, jako su lijepo plesale i koreografija im je bila jako lijepa, a i pjesma je jednostavno pozivala na ples.

 6 800x450

Lutkarska grupa

Lutkari su nam se prvo usmeno predstavili pa su nam preko prezentacije pokazali sve svoje lutke koje su napravili. Voditeljica lutkara je učiteljica Nataša Lambevska.

Astronomi

Svoji izvannastavnu aktivnost i astronomiju na zanimljiv način su nam predstavili Mladi astronomi. Na početku su nas čak zavarali izjavom da sade krumpire na Marsu. Predvodio ih je  profesor Kristijan  Prugovečki.

 7 800x450

Djeca za mir u svijetu (predstavljanje međunarodnog projekta)

Mi, Ukrajinci smo uz vodstvo prof. Dijane Dill otpjevali pjesmu ,,Diti za mir u vsjomu sviti“ i predstavili situaciju u Ukrajini uz film u kojem je predstavljeno naše sudjelovanje u dva međunarodna projekta „Djeca za mir u svijetu“ i „Djeca za mir“ u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj. Projekti se zalažu za mir i pomoć djeci i njihovim roditeljima u Ukrajini u kojoj se vodi rat. Pjevali smo i mahali bijelim golubicama mira, a na kraju smo rasprostrli veliku kartu Hrvatske obljepljenu golubovima u bojama naše zastave koju su za nas izradila djeca iz jedne ukrajinske škole. I sam papa u sklopu projekta dobio je kartu Vatikana.

 8 800x450

On beat

Na pjesmu On beat plesale su učenice 2. razreda iz plesne grupe PŠ Prekvršje. Ta pjesma poznata je iz serije Violetta. Učenice su jako dobro plesale i bile su zanimljivo  obučene. Predvodila ih je učiteljica Gabrijela Klanjčec  Lajh.

 9 800x450

Koreografijom nam se predstavila plesna grupa iz Vugrovca, a pripremila ih je učiteljica Nataša Jurišić.

 10 800x450

Drvo i dijete (pantomima)

Ova točka je bila posebna i drugačija od drugih jer su jedino u njoj učenici koristili pantomimu. Izvodili  su je učenici iz dramsko recitatorske grupe družina PŠ Vugrovec . Voditeljica im je bila učiteljica Bernarda Hvalec Mihelić.

 11 800x450

Teče voda Karašica

Učenici PŠ Planina Donja, u pratnji profesorice Snježane Turaljić, iznenadili su nas pjesmom Teče voda Karašica. Glasni i energični, izazvali su simpatije publike.

 12 800x450

Život nije siv

Kako život nije siv uvjerili su nas izvođači plesne skupine MŠ Kašina, pod vodstvom Ksenije Kovačić.

 13 800x600

Mladi knjižničari

Naši mladi knjižničari predstavili su nam vlastito iskustvo knjižničara, i izrecitirali nam tekst o vrijednosti čitanja. Poruku su savršeno prenijeli publici, stoga očekujemo masovno odazivanje za priključivanje u njihovu grupu.

 14 800x450

Njemački jezik – izborna nastava, dodatna nastava, radionica

Učenici koji pohađaju izbornu nastavu Njemačkog jezika repali su na hrvatskom jeziku o tome što se može naučiti na Njemačkom jeziku i zašto je dobro učiti ga, kako nam može pomoći u budućnosti, na poslu i tako potaknuli učenike na pohađanje izborne nastave Njemačkog jezika. Nakon toga vidjeli smo točku s kojom su naši učenici sudjelovali na supertalent šou Max sucht den Superstar.

 15 800x450

To smo mi

Točku u kojoj su učenici 6.c i 8. razreda – članovi Dramske družine, zajedno sa svojom voditeljicom, Renatom Budak Lovrić glumili su jedan školski dan, točnije prikazali su nam kako izgleda njihova proba, a nakon toga se predstavili sviranjem violine i recitacijom bila je jako zanimljiva.

 16 800x450

Brzo slikanje na sceni

Učenice osmog razreda su za 4 minute uz pjesmu Roar raznim bojama oslikale Picassov portret uz voditeljicu Vericu Jadanec.

 17 800x450

Dječje igre, pjesme i plesovi Turopolja

Dječja folklorna grupa je uz pratnju tamburaša i voditeljicu Snježanu Fišter plesala je  i pjevala u bijelim nošnjama.

 18 800x450

Grand finale

Zadnju točku u kojoj su navijačice najavile hrvače koji su izvodili razne vježbe su predvodili Dubravko Ribarić, Tomislav Trupeljak i Marina Sertić  To je bila zadnja ali najbolja točka. Dečki su pokazali svoj trud i sposobnosti i oduševili gledatelje.

 19 800x450

Ravnateljev govor i proglašenje učenika generacije

I na samom kraju priredbe, ravnatelj je održao govor u kojem je imenovao i čestitao učenicima generacije; Lari Marčec, Damjanu Šarliji i Tomislavu Antiću, kojima ovim putem šaljemo iskrene čestitke.  Ponosni smo na našu glavnu uredni urednicu.

 20 800x450

21 800x450

Nakon predavanja poklona, već navedeni učenici izrekli su nekoliko riječi zahvale, i zatim su prozvani i pohvaljeni najuspješniji natjecatelji natjecanja iz matematike.

Nikolina Antić, Josipa Butković, Patricija Jelinčić, Helena Sajković

Pretraživanje


Naša škola

OSNOVNA ŠKOLA VUGROVEC-KAŠINA

logo

 

Adresa:

Ivana Mažuranića 43, P.P 1, 10362 Kašina

E-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica:

os-vugrovec-kasina.skole.hr/

 

Broj posjeta

227927
Danas
Jučer
Prošli mjesec
Ukupno
11
104
2159
227927

Vaša IP adresa je: 54.224.166.141
Datum: 26.09.18. Vrijeme:05:35:54