PROSLAVA 180. ROĐENDANA ŠKOLE U VUGROVCU

LET ČEZ 180 LET

Proslavili smo svoj veliki rođendan brojnim aktivnostima i događanjima

Ove godine u našoj školi obilježili smo veliku obljetnicu. Naime, 25. svibnja 2016. proslavili smo 180 let od osnivanja školstva u Vugrovcu. Ponosni smo na činjenicu da smo jedna od najstarijih škola Sesvetskoga prigorja.

1

Proslava se planirala i organizirala tijekom cijele školske godine. Tim povodom izdali smo i monografiju, koju je uređivala naša knjižničarka – Katarina Jukić. Dan smo započeli prezentacijom monografije. Urednica monografije pomno je odabrala najreprezentativnije točke za priredbu koja se tim povodom održala. Nakon održane priredbe na okruglom stolu, o monografiji su govorili urednica, naš bivši ravnatelj – Ivan Klaić, koji je napisao povijesni dio i Marijan Šimeg. U 17 sati održana je i priredba za roditelje. Brojni učitelji naše škole marljivo su pripremali točke za dvije priredbe, a mnogi su sudjelovali i u dekoraciji škole te u izradi prigodnih poklona. Pripremili smo i prigodnu izložbu u kojoj je predstavljen rad škole u prošlosti i danas.

23

U sklopu projekta Mislimo jedni na druge, naši Mladi humanitarci prodavali su igračke kako bi zarađeni novac donirali Caritasu. Kakvim smo se točkama na priredbama prezentirali, pročitajte u nastavku.

 PROMOCIJA MONOGRAFIJE

Učenice 4.d razreda bile su vrlo vrijedne . Na promociji su plesale uz ritam pjesme Try, a koreografiju za njihovu točku osmislila je Kristina Patačić. Plesačice su nam se predstavile i na večernjoj priredbi, te na onoj povodom Dana eko škole.

4

Učenici PŠ Planina Donja otpjevali su našu eko himnu uz pratnju učiteljice Jelene Markić na gitari, dok se Prekvršje prezentiralo igrokazima –jednim lutkarskim, te jednim na kajkavskome.  Njihova voditeljica Nataša Lambevska uvježbala je s njima ove zanimljive točke.

NAŠI DRAGI UKRAJINSKI GOSTI

 5

Matičnu školu iz Kašine predstavili su polaznici Izvannastavne aktivnosti Upoznavanje ukrajinskog jezika i kulture, koju su odrecitirali Britvićevu pjesmu Bože čuvaj hrvatsku na ukrajinskom. Ova točka posebno se svidjela našem uvaženom gostu – njegovoj ekselenciji Oleksandru Levčenku, veleposlaniku Ukrajine u RH.

PONOS NAŠE ŠKOLE

Nakon toga uslijedila je najefektnija točka koja je dignula publiku na noge. Naši hrvači izveli su pred nama razne poteze i akrobacije i svi su bili oduševljeni.  Zadnju točku izvela je dramska skupina petih i sedmih razreda iz Vugrovca, koju vodi prof. Budak Lovrić. Točka je zamišljena kao prezentacija raznih talenata. Učenice sedmih razreda odrepale su čestitku školi uz glazbenu pratnju Elois i Cristiana. Bilo je tu i folklora, a čuli smo i jednu gangu. Nakon toga uslijedili su vatrogasci. Vidjeli smo tu i poteza iz rukometa i karatea. Nakon kratke priredbe učesnici okruglog stola ispričali su prisutnima o radu na monografiji te je na kraju svečanosti ravnatelj podijelio monografije uvaženim gostima.

ZDENAC ZNANJA

Kasnije su gosti dobili na poklon i Zdenac znanja – poklon osmišljen i izrađen upravo za ovu prigodu. Mali keramičari marljivo su izrađivali zdence sa svojom učiteljicom Vesnom Hinkelman.

PRIREDBA ZA RODITELJE

Ove godine, voditeljstvo priredbe na sebe su preuzeli naši novinari iz petih razreda iz Kašine. Noa, Martin, Tin, David i Zvonimir su umjesto klasičnih najava točki, svakoga od sudionika intervjuirali i na taj načini najavili njihove točke.

6

Priredba za Dan škole počela je hrvatskom himnom našeg zbora koji vodi učitelj Stanislav Ferlin. U pjesmi Lepi ti je Zagreb grad naš profesor Stanislav Ferlin dodao je kiticu o Vugrovcu .

ŠKOLA NEGDA

Film o povijesti naše škole, točnije, kako je školovanje izgledalo nekad u odnosu na danas, pod nazivom  Iz povijesti naše škole pripremila je s učenicima šestih razreda  učiteljica Adela Barbić. Poslije toga je zbor ponovno pjevao Lepi ti je Zageb grad i La musica di notte.

NAGRADE NAJBOLJIMA

Zatim je ravnatelj održao govor i slijedilo je proglašenje učenika generacije Kada je ravnatelj govorio spomenuo je  i učenike  koji su  sudjelovali  na državnim  natjecanjima ,čiji su radovi bili predloženi za državna natjecanja i učenike koji su postigli uspjehe na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Zatim je proglasio i učenike generacije. To su Matija Bertović i Marko Kovačić.

GLUMA, PLES I PJESMA

Nakon toga učenici 1.d. razreda izveli su lutkarsku predstavu Ogledalce u kojoj su otkrili tajnu pronađenog predmeta. Nakon njih nastupali su učenici  4.b. razreda sa koreografijom Danza kuduro. Najbolji  učenici dobili su priznanja i nagrade. Tada su Eloise Habek i Christan Carriera iz 7. d izveli gitarsku točku po imenu Nothing else matters. Sljedeća točka je bila igrokaz 4.c razreda sa voditeljicom Snježanom Prusec Kovačić pod imenom Knjiga. Zatim je  nastupila Anđelina iz 3.c razreda iz PŠ Vugrovec čiju je koreografiju smislila Nataša Jurišić. Iduća točka je bila pjesma po imenu Dobro Jutro koje su izveli učenice 3. a. i b. pod vodstvom učiteljica Klare Vidović i Antonije Josipović.

IVEK I MARICA

Posebno je simpatična bila izvedba igrokaza Ivek i Marica. Na početku Ivek pita Maricu da mu bude žena, a ona mu kaže: „Narasti pedalj još pa mi mužek bil boš.“  Učenici koji uče ukrajinski jezik izveli su recital posvećen Černobilu uz projekciju rekvijema od pijeska poznate ukrajinske umjetnice Kseniye Siminove.  Imali smo priliku pogledati show dance točku  Dore Rihtarić, razveselili su nas naši folkloraši uz pratnju tamburaša, a svoj fenomenalni nastup ponovili su hrvači i na ovoj priredbi. Program je bio raznolik i svatko je mogao pronaći nešto za sebe.

O našoj proslavi možete pogledati i video prilog HRT-a: 180. obljetnica

 

Nika Židak i Lara Marjanović, Tin Pavlović, David Orač, Noa Tomašević, Borna Tkalčević, Matija Zlatić

WP_20160525_09_50_55_Pro_800x451.jpgWP_20160525_09_51_08_Pro_800x451.jpgWP_20160525_09_52_06_Pro_800x451.jpgWP_20160525_09_52_38_Pro_800x451.jpgWP_20160525_09_55_52_Pro_800x451.jpgWP_20160525_09_58_27_Pro_800x451.jpgWP_20160525_16_52_02_Pro_800x509.jpg

Pretraživanje


Naša škola

OSNOVNA ŠKOLA VUGROVEC-KAŠINA

logo

 

Adresa:

Ivana Mažuranića 43, P.P 1, 10362 Kašina

E-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica:

os-vugrovec-kasina.skole.hr/

 

Broj posjeta

227927
Danas
Jučer
Prošli mjesec
Ukupno
11
104
2159
227927

Vaša IP adresa je: 54.224.166.141
Datum: 26.09.18. Vrijeme:05:38:05