Novigradsko proljeće

Na tržnici snova

Učiteljica Dijana Dill, voditeljica naše novinarske grupe, podijelila je s nama dojmove s ovogodišnjeg Novigradskog proljeća.

Kao i svake godine, i ove godine se održala već 41. Škola stvaralaštva tj. 27. Novigradsko proljeće na kojem je sudjelovala i naša profesorica hrvatskog jezika, Dijana Dill. Novigradsko proljeće je smotra stvaralaštva učenika osnovnih škola koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području te učitelja koji su se istakli radom s učenicima u jezično-umjetničkom području. Zadaća Škole stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ je motiviranje i  poticanje učenika na stvaralački rad pod stručnim vodstvom. Ovogodišnja tema koju su učenici zajedno sa svojim voditeljima kroz razne aktivnosti obrađivali je bila „Tržnica“.

Od 16. do 23. travnja naša profesorica je pozvana da kao hospitant sudjeluje u radionici Novine na internetu gdje je sudjelovala u uređivanju portala Novigradskog proljeća te je imala priliku prenijeti učenicima iz cijele Hrvatske sve ono što sa svojom redakcijom Zvona radi već 4 godine.

U nastavku pročitajte što je tamo naučila i kakve dojmove je ponijela sa sobom.

Ovo Vam je prvi put da sudjelujete na Novigradskom proljeće. Kakvi su dojmovi?

S obzirom da sam sudjelovala prvi put, imala sam određena očekivanja od sudjelovanja na Novigradskom proljeću, ali moram priznati da su sva moja očekivanja nadmašena. Zaista sam sretna što sam imala priliku sudjelovati u ovome prekrasnom projektu. Upoznala sam zaista divne ljude i imala sam priliku vidjeti čime se ljudi bave u svojim školama te s njima podijeliti svoja dosadašnja iskustva.

1

 radovi Slikarsko-scenografske radionice

Jeste li zadovoljni svojim radom i radom drugih učenika?

Jako sam zadovoljna radom novinara sudionika, svojim radom, voditeljicom naše radionice – Kristinom Kovačević, kao i radom svojih kolegica hospitantica. Rad na radionici nije se puno razlikovao od rada u našoj redakciji, ali naučila sam jako puno o radu u WordPressu. Svi smo jako lijepo surađivali i ovogodišnji portal prepun je zanimljivih tekstova vezanih uz temu, ali i rad ostalih radionica. Pozivam sve čitatelje da svakako bace pogled na poveznicu na kraju teksta. Rad u radionici Novine na internetu pružio mi je i uvid u ostale radionice i mogu reći da sam iskreno zadivljena radom svojih kolega, a ponajprije radom darovitih učenika.

 2

redakcija novina Novigradskog proljeća

3

s izložbe na kojoj su se predstavljaje radionice

 4

hospitantice i voditeljica Kristina Kovačević

Što Vam je bilo najzanimljivije?

Teško je izdvojiti nešto. Veliki dojam na mene ostavio je koncert u crkvi sv. Pelagija. Zbor učenika i mladi glazbenici stvarali su čaroliju svojom glazbom na svim važnijim događajima. Dojmila su me se i djeca polaznici slikarske i srodnih radionica, a zanimljivo je bilo i na scenskim radionicama. Vaše vršnjakinje samo se šivale na Kostimografskoj. Nasmijala me predstava koju je sa svojom grupom pripremio Mario Kovač. Svaku večer za učenike su bile održavane razne zabavne aktivnosti, kao što su kvizovi, talent natjecanja i slično. Mogla bih nabrajati satima...

Jeste li naučili nešto novo što biste kasnije mogli prenijeti učenicima?

Naravno da jesam. Iako sam se prijavila na radionicu Novine na internetu puno toga sam ponijela sa sobom i s drugih radionica i sve to ću itekako upotrijebiti u svojem budućem radu.

 5

milenijska fotografija svih sudionika voditelja Fotografske radionice Borislava Božića

Hoćete li se i iduće godine prijaviti kako bi ponovno sudjelovali na Novigradskom proljeću?

Svakako ću se prijaviti, jer bih voljela ponoviti ovo predivno i nezaboravno iskustvo.

poveznica na novine na internetu Novigradskog proljeća 2016:

Novigradsko proljeće

Lara Marčec

Pretraživanje


Naša škola

OSNOVNA ŠKOLA VUGROVEC-KAŠINA

logo

 

Adresa:

Ivana Mažuranića 43, P.P 1, 10362 Kašina

E-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica:

os-vugrovec-kasina.skole.hr/

 

Broj posjeta

227927
Danas
Jučer
Prošli mjesec
Ukupno
11
104
2159
227927

Vaša IP adresa je: 54.224.166.141
Datum: 26.09.18. Vrijeme:05:37:48