Prikaz romana

Ovo je smiješna priča o malim vanzemaljcima

Roman Tajna Crne kutije autora Hrvoja Kovačevića žanrovski pripada kriminalističkom romanu za mlade sa znanstveno-fantastičnim elementima. Kriminalističkim romanom ga čine detektiv Bljedunjavi, policija i vojska na požeškim ulicama. Također kriminalistički roman ne može bez zagonetke (Crne kutije). Znanstveno-fantastičnim romanom ga čini Crna kutija, vanzemaljci i „bljesak“.

1 469x600

Trinaestogodišnji dječak Vito, glavni junak romana koji je našao Crnu kutiju, nasljedstvo svoga djeda, jako je znatiželjan da sazna sve o njoj. Pritom nailazi na mnoge prepreke i suočava se sa svojim strahovima. Prije dvadeset i devet godina Vitin djed, Toma, kupio je Crnu kutiju od pokojnog Luke Štampara, avanturista koji je Crnu kutiju našao negdje u Brazilu. Da otkrijem što ona skriva, upropastio bih iznenađenje budućih čitatelja ovoga romana.

Mojim bi se vršnjacima ovaj roman svidio zbog suvremenog dijaloga i dinamične radnje. Najbolja preporuka ovome romanu je moje iskustvo, roman nisam mogao ispustiti iz ruku. Obično sam izbirljiv kad su knjige u pitanju, a ova me je oduševila.

Osim glavnog lika Vite, zadivio me lik Rodmana, Vitinoga agresivnog vršnjaka koji je osim nasilja pokazao i lukavstvo prilikom pokušaja da prevari Vitu, ali mu to nije pošlo za rukom.

Znatiželjni Vito koji se našao iza granica svojih mogućnosti riješio je misterij Crne kutije, a spomenuti vanzemaljci napravili su pravi kaos zabavljajući se u Požegi.

Krešimir Tadić, 8.a

Pretraživanje


Naša škola

OSNOVNA ŠKOLA VUGROVEC-KAŠINA

logo

 

Adresa:

Ivana Mažuranića 43, P.P 1, 10362 Kašina

E-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica:

os-vugrovec-kasina.skole.hr/

 

Broj posjeta

227927
Danas
Jučer
Prošli mjesec
Ukupno
11
104
2159
227927

Vaša IP adresa je: 54.224.166.141
Datum: 26.09.18. Vrijeme:05:36:27